7 tips voor meer werkgeluk!

Delen

Werkgeluk betekent voor iedereen iets anders. Natuurlijk betekent het dat je plezier moet hebben in je werk, maar er zijn nog veel meer factoren die jouw werkgeluk bepalen. Zo is de één gelukkig in het werk als hij/zij zichzelf kan blijven ontwikkelen en de ander als er een goede balans is tussen werk en privé. Om gelukkig te kunnen zijn in je werk, is het belangrijk dat je voldoening uit je werk kunt halen. Je moet geprikkeld zijn én blijven en prettige collega’s en een goede sfeer op de werkvloer helpen ook zeker mee.

Betrap jij jezelf er bijvoorbeeld wel eens op dat je fluitend naar je werk rijdt? Of dat je in je vrije tijd terugdenkt aan iets leuks of goeds dat tijdens jouw werk is gebeurd? Yes! Jij bent waarschijnlijk gelukkig in je werk. Als jij plezier hebt in je werk, ben je veel productiever en gemotiveerder. Voor de baas fijn, maar voor jezelf ook! Zo ervaar je ook in je privéleven veel minder stress.

Wil jij meer werkgeluk ervaren? Of nog meer plezier uit je huidige baan halen? Ga dan eens aan de slag met de volgende 7 tips voor meer werkgeluk!

 1. Doe wat je écht leuk vindt, niet alleen waar je goed in bent
  Iets kunnen en iets willen zijn twee verschillende dingen. Je kunt nog zo goed zijn in iets, als je er geen energie van krijgt dan is het zonde. Ga daarom op zoek naar werk dat je écht leuk vindt. Als dat ook nog eens aansluit bij jouw talenten, dan weet je zeker dat je werkgeluk gaat ervaren.

 2. Zoek uit waar je echt een hekel aan hebt
  Waar gaan jouw nekharen van overeind staan? Hoe leuk je werk ook is, er zijn altijd mindere kanten. Welke dingen zijn dat? Kun je deze dingen uitbesteden of bij iemand anders beleggen? Bespreek dit met je werkgever. Geef daarbij aan dat je veel gemotiveerder en productiever zult zijn als je deze dingen uit jouw takenpakket kan weghalen. Een win-win situatie dus voor zowel jou als jouw werkgever!
 3. Zorg voor voldoende inkomsten, maar wees tevreden
  Geld maakt niet gelukkig, maar geen geld ook niet. Zorg daarom voor voldoende inkomsten om je vaste lasten te kunnen betalen én dingen te doen waar je gelukkig van wordt. Lukt dat? Mooi! Probeer dan tevreden te zijn en niet altijd te streven naar meer. Dat zorgt voor stress en onderzoek wijst uit dat rijker worden je niet per se gelukkiger maakt. Ga dus voor de juiste balans!
 4. Ga voor een juiste werk-/privébalans
  Ben jij een carrièretijger die het liefst 60 uur per week werkt? Helemaal goed! Maar vind je het vooral belangrijk om ook in je privéleven voldoende tijd te hebben om leuke dingen te doen en te ontspannen? Bepaal dan voor jezelf hoeveel uur je wilt werken, welk inkomen daarbij hoort en of dat past bij jouw leven. Klopt de rekensom? Ga er dan voor!

 5. Doe iets nuttigs voordat je naar je werk gaat
  Heb je een kantoorbaan? Probeer dan eens iets productiefs te doen voordat je aan het werk gaat. Loop een rondje buiten, volg een yogales of ga baantjes trekken. Je zult zien dat zo’n kickstart zorgt voor genoeg energie om de rest van je dag plezier te hebben en productief te zijn.

 6. Doe elke dat iets aardigs voor een collega
  Onderzoek laat zien dat iets aardigs doen voor een ander zorgt voor een positieve energieboost bij jezelf. Geef jouw collega’s dus eens vaker een compliment of trakteer ze op iets lekkers! Of help ze eens met hun werk, zonder dat ze erom gevraagd hebben. 

 7. Pak je rust
  Ga af en toe wat eerder naar bed, plan niet heel je agenda vol en zorg voor voldoende tijd voor jezelf. Want een uitgerust persoon telt voor twee! 

Dat waren de tips voor meer werkgeluk. Pas ze toe en je gaat zeker weten meer werkgeluk ervaren! Kom je er niet uit of ben je benieuwd naar jouw volgende stap om meer werkgeluk te ervaren? Bij mintt helpen we je graag op weg!

Bruto- & nettoloon, hoe zit dat?

Je kent het wel… Denk je een best goed salaris te hebben afgesproken met jouw opdrachtgever, valt je eerste

Bruto- & nettoloon, hoe zit dat?

Je kent het wel… Denk je een best goed salaris te hebben afgesproken met jouw opdrachtgever, valt je eerste